Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Δόσιμο Αγάπης {Γιούλη Τσουρεκά}



Δόσιμο Αγάπης {Γιούλη Τσουρεκά}

Όλες οι ομορφιές που κρύβουμε μέσα στην ψυχή μας, όλες οι χαρές μας, μα και οι λύπες μας και οι προβληματισμοί μας, είναι ένα καθημερινό μοίρασμα με συνανθρώπους μας. Ασφαλώς με όλους όσους είναι δεκτικοί, έτοιμοι, κυρίως δε, να θέλουν να το δεχθούν το μοίρασμα, διότι δεν είναι πάντα εύκολο, κυρίως στις δυσκολίες του καθημερινού βίου μας.
Ό,τι κι αν αισθανόμαστε, αν τα κρατάμε σκλαβωμένα μέσα μας, ασφυκτιούν, δυσανασχετούν, πιέζουν όλα τα συναισθήματά μας και αυτό το νιώθουμε με πολλές μορφές ανάλογα τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία μας.
Καλό είναι τόσο για εμάς τους ίδιους, όσο και για τους γύρω μας να προσφέρουμε ανιδιοτελώς και απλόχερα ό,τι μπορούμε να προσφέρουμε, με γνώμονα το Θέλω μας και δίχως ανταλλάγματα. Αυτό έχει την πραγματική ανθρώπινη ανεκτίμητη αξία.
Όταν αγαπάμε πολύ έναν άνθρωπο, αλλά για διάφορους λόγους που η ίδια η ζωή μάς επιβάλλει, δεν μπορούμε να τον έχουμε κοντά μας, να έχουμε τη δύναμη, να τον αγαπάμε από μακρυά, να του στέλνουμε Ενέργεια και Φως Ζωής.
Είναι φορές που νιώθουμε αδύναμοι, που παραιτούμαστε, όμως δεν πρέπει να αφήνουμε ό,τι ξεκινήσαμε, αλλά να καλλιεργούμε τα ενδιαφέροντά μας, να αξιοποιούμε τα χαρίσματά μας, διότι, απλά δεν υπάρχει κανενός είδους ταλέντο, αν δεν το καλλιεργήσεις προκειμένου να εξελιχθείς σε αυτό που σε ενδιαφέρει και το αγαπάς. Χρειάζεται να επινοούμε δημιουργικούς τρόπους να εκφραστούμε, έτσι ώστε να υλοποιήσουμε τη συμμετοχή μας στη Ζωή.
Το κάθε εποικοδομητικό ενδιαφέρον μας, το κάθε χάρισμα μας, ευλογεί τη Ζωή μας, επίσης μάς θεραπεύει, εξυγιαίνει, δίνει ομορφιά, δίνει χαρά και φωτίζει το Είναι Μας.
Ο καθένας από εμάς μπορεί με μία κουβέντα, ένα νοιάξιμο, ένα φαγητό, μία ζωγραφιά αγαπημένη, φτιαγμένη με τα χέρια μας, να δώσει μεγάλη χαρά σε συνάνθρωπό μας. Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει το πως θα εκφραστεί. Είναι άνθρωποι που εκφράζουν ανοιχτά τα συναισθήματά του και άλλοι άνθρωποι που νιώθουν κλειστεί, "μοναχικοί λύκοι", αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν αισθήματα και πως η προσφορά μας είναι ένα σημαντικό ίαμα της Ψυχής.
Στις ημέρες μας, οι ζωές μας χρειάζονται το Φως. Ναι, το Φως από Όλους Μας.
Η Δυναμική Μας, είναι το Θέλω Μας. Είναι συλλογικό το Θέλω.
Άλλωστε, δεν έχουμε να χάσουμε απολύτως τίποτα.
Ή μάλλον .. ναι, λίγο από το Εγώ Μας.. {Γιούλη Τσουρεκά}

~ Φίλες και Φίλοι μου, σας εύχομαι να έχετε μία Όμορφη Μέρα, Ένα Καλό Σαββατοκύριακο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: