Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015






Να Ονειρευόμαστε... {Γιούλη Τσουρεκά}

Σε τούτη τη Ζωή κι αν πληγωνόμαστε πολλές φορές από αγκάθια που μοιάζουν με τριαντάφυλλα, τίποτε δεν πάει χαμένο. Σαν τις σκιές μας βαδίζουμε, τις ακολουθούμε πιστά και προχωράμε. Δεν υπάρχει άλλη απάντηση, μήτε γιατί εκείνο ή το άλλο.. Να ονειρευόμαστε. Έτσι μου είπε πριν λίγο μία καλή μου φίλη που με ξέρει καλά. Τα Όνειρα βέβαια, δεν είναι πάντα ρόδινα. Πολλές φορές μας παραπλανούν και μας προδίδουν. Κάποιες φορές μας σκοτώνουν την ψυχή μας.

Όμως, δεν υπάρχει Ζωή δίχως Όνειρα. Δεν έχει νόημα να μην Ονειρευόμαστε. Δεν έχει Ουσία, μήτε Γεύση η Ζωή Μας. Κι αν δούμε πως κάπου μας κυνηγάνε οι Εφιάλτες μας, να έχουμε μία δικλείδα ασφαλείας, κάτι σαν μία έξοδο κινδύνου. Πρωτίστως να σωνόμαστε από τοξικές φιγούρες που μας περιβάλλουν. Στη Ζωή Μας, Τίποτε μα Τίποτε Δεν είναι Δεδομένο. Προχωράμε. Έχει και παρακάτω.. Ας δούμε γύρω μας. Δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο. Έχει και Χρώματα η Ζωή.

Ας μην εθιστούμε από μία αγάπη, ή από το όποιο πάθος. Είναι σαν τον τζόγο, σαν τα ναρκωτικά. Εθίζεσαι. Φεύγα από τους Εφιάλτες που σε κυνηγούν πριν να είναι πολύ αργά. Αγαπάμε κι από μακρυά, έστω κι αν οι συγκυρίες μας απομακρύνουν γιατί η Ανθρώπινη Σύνδεση και η λεγόμενη Συναισθηματική Νοημοσύνη είναι ένα Τεράστιο Κεφάλαιο και στάση Ζωής μας. Μακρυά οι Εφιάλτες και οι Ερινύες.
Ας μην χάνουμε χρόνο. Ας Ονειρευτούμε κι ας αφήσουμε τον Αρωγό Χρόνο και τη Ζωή να κάνει τη δουλειά της. Τα δύο αυτά στοιχεία πάνε πάντα μαζί και γνωρίζουν πολύ καλά πως να σε Σεργιανίσουν. Ας γίνουμε πρωτίστως σύμμαχοι με τον εαυτό μας. Έτσι μόνο μαθαίνουμε τα μονοπάτια των Ονείρων Μας. Ας γίνουμε "κολλητοί" με Εμάς. Ό,τι μας συμβαίνει μόνοι μας το περνάμε κυρίως.

Να Ονειρευτούμε για να δούμε με Αληθινή Χαρά την Ζωή.. Γιατί υπάρχουν Εφιάλτες που μας δίνουν πρόσκαιρες και επίπλαστες.."χαρές" που είναι ψεύτικες, εφήμερες, που έχουν Μάσκα και Όχι Πρόσωπο.. Θέλω να συνεχίσω να Ζω Με Πρόσωπο.. Να Αγαπάω Με Πρόσωπο και να Με Αγαπούν Με Πρόσωπο. Απλά, για να μην βλέπω όνειρα με ανθρώπους που φοράνε Μάσκα.. Με σκιάζει, με φοβίζει, Θέλω Χρωματιστά Όνειρα. Πιστεύω πως, είμαστε πολλοί που το Θέλουμε..{Γιούλη Τσουρεκά} ~ 6 Φλεβάρη 2015 ~
 (

Δεν υπάρχουν σχόλια: